Het was weer een prachtig weekend in Essen...

Mooie opening van het nieuwe -Duitse- wedstrijdseizoen!

Wederom was het een geslaagde uitvoering van de eerste ranglijstwedstrijd op de Duitse kalender: de Ruhrpokal. Met maar liefst 31 boten waarvan 13 zeilers met nederlands paspoort. Een goede jaarlijkse gewoonte om even over de grens te gaan en om gezellig én fanatiek het nieuwe zeilseizoen te starten.

Vrijdag avond was bijna iedereen er al, en met de start pas de volgende dag om 11.00 uur kon de gezelligheid beginnen. Mooi clubgebouw met een echte italiaan in de keuken: pizza voor iedereen! Lekker terras en eindelijk weer bier-weer!

Helaas zaterdag wel erg weinig wind. Met vertraging het water op en wég was de meervoudig winnaar van deze Pokal: Jan Willem van der Hondel. Niet meer terug gezien en Thies Bosch die het grootste deel van de wedstrijd de spiegel van de NED 512 van het meest nabij mocht bewonderen, ging relaxed het laatste rakje in. De wind zakte nog meer weg en Luuk Kuijper en Jan ten Hoeve wisten er nipt maar leep gebruik van te maken. Een dure onachtzaamheid bleek later. 

Het werd bijna avond en toen pas konden we het water op voor de tweede wedstrijd. Lastig wanneer je al aan de alcohol was begonnen. Maar, het bleek tevergeefs: eenmaal bij de start zakte de wind er weer uit. Naar huis, de avond in!

En toen kon de NED 693 van Luuk officieel gedoopt worden. Zolas het hoort smeet zijn Audrey met de champagne over het voordek! Zijn nieuwe bootje zag er natuurlijk schitterend uit maar belangrijker, Luuk loopt al als een dolle. Dat wordt wat dit jaar! Wel even leren, Luuk, hoe je het achterlijk goed moet vastzetten! 

De avond was ook weer gezellig. Met de 12 voetsjollen die in grote getale ook ieder jaar komen opdraven werden zelfs liederen gezongen onder begeleiding van de accordeon en de saxofoon. En die saxofonist, de sigarenrokende Bert, sloeg later op de avond nog aan het jammen met de Olympiajol-Jazz zangeres van de avond, Nicole (Ton keek meewarig toe): het was nog wat roestig maar wellicht volgend jaar richting Songfestival!? 

En op de zondag was er .... wind! Mooi lopend, wat vlagerig en vooral weer draaien. Zoals het hoort op Baldeney. Ontzettend lastig, nauwelijks te lezen maar even niet opgelet en de wedstrijd was verloren! Wat er werd ontzettend sterk gevaren. De top zes bleek later binnen 3 punten te staan. Er was veel te winnen door gedurft te anticiperen. Enorm opletten en soms niet gelijk toeslaan. Vaste ’goede kanten’ waren er niet. Slim aanvallen werd beloond, eenvoudig verdedigen gestraft. U merkt het al: zeer uitdagend! 

De beste zeilers waren iedere wedstrijd wel weer voorin. Maar niemand stak er boven uit. Het veld bleef door elkaar schuiven, op het laatst kon je een verloren wedstrijd nog goed maken. Rolli Franzmann, Luuk en Thies wonnen een keer. Maar tot bij de prijsuitreiking bleef het spannend: Rolli won, puntengelijk met Thies voor Kaj Mölders. Rolli is natuurlijk de ongekroonde Koning van de Baldeneysee maar ook is hij eerlijk genoeg om toe te geven dat ook hij die draaingen nooit volledig zal begrijpen. Daarna Jan ten Hoeve in de Bommel, Luuk en Jürgen Alberti. Jan Willem zat daar weer dubbele punten achter, dat zegt wel wat over hoe sterk het veld was.

Rob (9), Ton (13), Jan (17), Hotse (18), Adri (19), Arno (20), Gerard (21), Maurice (26) en Ron (30): iedereen genoot volop van deze heerlijke seizoensopening. 

Dus: geslaagd weekend zoals altijd. Op maar 2,5 uur rijden van Amsterdam: de Ruhrpokal, dát zouden meer mensen moeten doen! 

Nu: het trainingsweekend (INSCHRIJVEN!!) en dan op naar Reeuwijk......

IMG_8910 IMG_8910
IMG_8896 IMG_8896
Schermopname (40) Schermopname (40)
Schermopname (39) Schermopname (39)
3716370_656741 3716370_656741