Geen Brexit maar Olympiajol-IT !!

Olympiajol: top zeilvermaak óók over de grens!

Met die dreigende Brexit zou je bijna anders denken maar, de europese samenwerking binnen de Olympiajol klasse brengt alleen maar goeds. Lekker je wedstrijdjes meepakken in Oostenrijk, Zwitserland en die EURO in Italië. En vooral ook net over de oostgrens in Duitsland. 

Want zo gaat het al jaren: wij genieten van nieuw vaarwater en nieuwe tegenstanders in soms prachtige omgevingen met vaak heerlijk weer. Wat wil je nog meer! Vooral in Duitsland zijn de nederlandse zeilers vaak te vinden. Immers: binnen een paar uur autorijden zit je al in mooie nieuwe landschappen. De sfeer onderling is altijd goed en er zijn veel Olympiajol vriendschappen. En, er wordt overal op goed niveau gevaren dus uitdagingen alom. Veel mooi Duits wedstrijdwater ligt immers niet te ver van de oostgrens: Baldeneysee, Steinhude, Dümmer, Zwischenahner, Wilhemshavn, maar ook Plön, de Oostzee etc, etc...

Het begon met onze Daan Kagchelland ook al in Duitsland. Maar nog steeds gaan er grote aantallen Nederlanders ’uber die grenze” en ook omgekeerd. Want, veel duitse zeilvrienden trekken al jaren lang over hún westgrens: b.v. voor de ZZ Cup, Biercup en ONK. En de laatste jaren steeds meer op de andere wateren van ons landje. Waarom ook niet: voor hen is ons wedstrijdwater vaak nog dichterbij dan hun eigen Ranglijstwedstrijden.

En daarom had de IOU NED reeds vorig jaar besloten om die positieve energie nog meer te stimuleren. Dus hebben wij in de nederlandse Jaarranglijst onze duitse vrienden opgenomen  die minimaal één ranglijst wedstrijd op nederlandse wateren hebben meegevaren. De hoogst genoteerde ’buur’ (vierde) was vorig jaar Jurgen Alberti met zijn nieuwe van Eijk. Hij stond niet alleen op het podium tijdens de ONK maar voer verder ook mee op de ZZ Cup, OVK, Biercup en de Finale: meer NL wedstrijden dus dan menig kaaskoppige zeiler! 

En, ook was besloten tot de Prijs voor het Grensverkeer: een Magic Marine tas voor de (NED of GER) zeilers die het vaakst buiten het eigen landje meevaart. Die tassen gingen dit jaar naar Jurgen Alberti, Thomas Leitl en Jan van Amerongen. Zij genoten van al dat gezeil aan deze en gene zijde van de grens, getuige ook het oosterse dankwoordje tijdens de ALV.

Mooi dit soort internationaal zeilvermaak: aarzel niet en reis ook eens af! Het zal je zeker niet spijten!

NL Vlag NL Vlag
Italiaanse vlag Italiaanse vlag
Oostenrijkse vlag Oostenrijkse vlag
Zwitserse vlag Zwitserse vlag
Duitse vlag Duitse vlag
europe-413102_960_720 europe-413102_960_720
Olympiajol logo Olympiajol logo