De opening van het Duitse Olympiajol seizoen'19 komt eraan

En, dus ook voor ons Nederlanders.........

Het voorgaande artikeltje ging er al over. Nu het woord bij de daad!

Al decennia lang is de Ruhrpokal, het feestje net over de grens, de opening van het Duitse seizoen. En, ofschoon het geen ranglijst wedstrijd voor ons is: dit betekent eigenlijk ook de opening van ons wedstrijdseizoen. Want er komen altijd een fiks aantal nederlanders (nu al 10 op de inschrijvingslijst).

Niet enkel voor de wedstrijden maar zeker ook voor de sfeer: het is prima toeven daar aan de ’mooie kant’ van de Baldeneysee. Altijd goed georganiseerd, gezellig en met grote gastvrijheid. Inmiddels hebben de twaalfvoetsjollen dit ook ontdekt. Zij zijn er de laatste paar jaar ook al bij. Dus: nederlands is daar bijna de voertaal.

We vertoeven daar in een prachtig clubgebouw van een oude, klassieke Duitse zeilvereniging met goed terras. En, die Baldeney See was vroeger gewoon een rivier door een dal. Het meer van nu is ontstaan door een stuw. En tip van de kenners: bij heel weinig wind, zoek dan de oude rivierbedding op richting westen, of juist vermijdt haar richting oosten. 

Die krap honderd kilometer over de grens is het probleem niet. En ergens -gratis- overnachten al helemaal niet! Heb je geen camper of tent? Er zijn plenty overnachtingsmogelijkheden aangeboden door onze duitse zeilvrienden. Ter plekke te regelen of zoek je 300 % zekerheid vooraf: mail even naar pws@upcmail.nl

Trouwens, op de vrijdag ervoor wordt een training gehouden. Er komt een Duitse toptrainer! Zijn naam? Jan ten Hoeve! Maar ook NED zeilers zijn hier welkom. Dus: ook daar kun jij gewoon bij aansluiten wanneer je het nieuwe seizoen echt goed wil starten! Mail dan ook naar pws@upcmail.nl ....

Meer informatie en ook link naar de inschrijving: INSCHRIJVINGS LINKJE Managa2Sail (https://www.manage2sail.com/en-US/event/RP2019#!/classes)

Duitse vlag Duitse vlag
NL Vlag NL Vlag
SKS Essen SKS Essen
Essen5 Essen5
O-jollen op de Baldeneysee O-jollen op de Baldeneysee
Ruhr Ruhr
Ruhr3 Ruhr3
ruhr4 ruhr4