UPDATE: Landelijk trainingsprogramma Olympiajol

Mis het niet! Weekend 13-14 april op de Braassemermeer.

Nog even het laatste nieuws met betrekking tot het landelijke trainingsprogramma op het Braassemermeer, volgend weekend 13 en 14 april

De zeer ervaren hoofdtrainer Rene van der Kaaden, geassisteerd door één of meerdere trainers, verwacht ons stipt op de zaterdagochtend om 10.00 uur met de boten vaarklaar en de zeilkleding aan. Gevaren wordt, afhankelijk van ons fysieke gestel, tot uiterlijk 16.00 uur. Tussen door zal op beide dagen de lunch in het verenigingsgebouw worden geserveerd. 

Onderwerpen: Close Contact Racing, starten, boeironding, boothandling e.d.. Geen aandacht voor boottrim maar focus op omgaan met de boot en baan! Het wordt intensief en pittig: de winter-roest is er na dit weekend zeker af!

Op de zaterdag einde middag dineren we samen nadat de boten zijn opgeruimd. En daarna krijgen we een 1,5 uur lezing van een ervaren -Olympische- zeiler. De naam staat nog niet vast want hun agenda’s zijn internationaal en wijzigen tot op het laatst. Maar wanneer het ons i.d.d. lukt om die éne absolute topspreker te krijgen schalen we zeker even op want dat wil je dan zeker niet missen. Trouwens: iedere -niet meetrainende- Olympiajoller is sowieso welkom om te komen kijken en zeker ook om mee te eten en de lezing bij te wonen. Dus: watch this space! 

Op de zondag starten we weer om 10.00 sharp om, na de lunch, rond 15.30 te eindigen met de nabespreking.

De kosten. Voor deze uitstekende start van het nieuwe seizoen blijven de kosten beschaafd, ook door een IOU bijdrage: 85 euro inclusief twee maal lunch en diner. Graag gepast meenemen.

Schrijf je dus nog snel in! Inschrijvingen nu al van Vloot Zuidlaren tot Vloot Zuid maar er is nog zeker plek. Aarzel niet langer en start je seizoen goed op ons EURO wedstrijdwater 2020!   

LINK NAAR INSCHRIJVINGEN (http://www.olympiajol.nl/ag-31474-7-117542/agenda/landelijk_trainingsweekend_braassemermeer.html)

Campers, trailers: ruim voldoende plek. Wel moet na de zondag alles weg zijn want de dagen erna komen er honderden Opties. De eerste Opties zullen trouwens tegelijk met ons op het water zijn evenals de kernploeg training maar de faciliteiten zijn ruim voldoende.

Slaapplaats nodig? Geen enkel probleem, dat is het punt echt niet. Mail even naar pws@upcmail.nl en je zit zaterdag avond gezellig bij een medezeiler uit te puffen.

--------------------------------------------------------------------

Voor het begin van het nieuwe wedstrijdseizoen 2019 wordt, op veler verzoek, een landelijke trainingsprogramma gehouden bij het WV Braassemermeer LINK (https://www.braassemermeer.nl/). Het weekend van 13 en 14 april is vastgelegd bij dit officiele nationale opleidingscentrum met uitstekende trainers en faciliteiten.

Het is de bedoeling om twee dagen, van 10.30 uur op zaterdag tot zondag 15.30 uur het seizoen goed te starten met een intensieve training met eigen boten. Natuurlijk onder leiding van de best opgeleidde trainers en overzichtelijke groepen. Training zal breed zijn: starten, boothandling, boeironding, upwind-downwind, taktiek etc. Er zal gezorgd worden voor gemeenschappelijke lunch en diner mét een -vroeg- avondprogramma. De kosten zullen beschaafd blijven, tijdens de afgelopen ALV is al toegezegd door het IOU bestuur dat we desnoods wat gaan bijdragen.

Voor de mensen met meer reisafstand: campers kun je uitstekend kwijt en slaapplaatsen bij collega-zeilers kunnen we natuurlijk onderling regelen! Geen enkele reden om je zeiljaar niet eens lekker fanatiek te starten! En je alvast goed thuis te gaan voelen op dit EURO wedstrijdwater van 2020! 

Het is nog wat te vroeg voor de precieze invulling, dat wordt tijdens de ALV bekend gemaakt, maar niet voor de aanmelding! Vroege inschrijving loont want ergens, afhankelijk van de hoeveelheid groepen waarin we kunnen varen, gaat de stop erop. Dit hoewel het er op lijkt dat onze trainers behoorlijk veel boten kunnen ontvangen; dus gezellig zal het natuurlijk zeker worden!

Olympiajol logo Olympiajol logo
NL Vlag NL Vlag
trainert trainert
download download
zeUKBgLp zeUKBgLp
braassemlogo braassemlogo
02 02
Boterletter 1 Boterletter 1