Magic Marine Olympiajol Wintercup 2019

Lekker racen in de winter!

Tijdens het afgelopen Vlootvoogd overleg heeft de IOU NED met de vlootvoogden besloten om deze winter te starten met de Magic Marine Wintercup. 

Een kleine competitie als stimulans om ook in de winter lekker te blijven racen. Er zal een klassementje, met een podium, worden gemaakt over de deelname aan de Openings Sprintwedstrijden op zondag 6 januari op de Spiegelplas en de Winterwedstrijden op de Ertveldplas op zondag 10 februari.

Vanzelfsprekend zal onze klasse sponsor Magic Marine wat mooie en bruikbare prijzen beschikbaar stellen voor de wintertoppers! Maar het is natuurlijk vooral bedoeld om sportief en gezond bezig te blijven deze winter. Niet met je goede voornemens te blijven zitten. Doch, om weer lekker op het water te zitten en tegen je zeilvrienden te kunnen strijden. Én achteraf gezellig snert te eten. 

De inschrijving voor de Spiegelplas is al geopend. Zie wedstrijdkalender en artikel op deze site. Schrijf je dus gewoon maar in!

Op de Ertveldplas wordt trouwens op veel meer zondagen gevaren, twee wedstrijddagen zijn al geweest. En altijd zijn daar ook Olympiajollers van buiten Vloot Zuid van harte welkom. Namelijk nog op 16 december, 20 januari, 10 februari (tellend voor de Magic Marine Wintercup dus), 10 maart en 24 maart als reserve datum. Het programma is iedere wedstrijd dag gelijk: 

10.30-11.00 uur: aanmelden infopost aansluitend Palaver

12.00 uur eerste start, eerste wedstrijd + zsm tweede wedstrijd; O-Jollen 5e (12:20) of 6e start

15.00 uur: warme hap en afgeloten met prijsuitreiking

Volgend winterseizoen ligt het trouwens in de bedoeling om aan deze Wintercup de Oliebollen wedstrijden op het Zuidlaardermeer én de Boterletter op Kralingen toe te voegen. Dat was dit jaar te laat. Je hoeft ze trouwens dan niet alle vier mee te zeilen maar de beste twee series tellen dan voor het klassement.

MM MM
Wintercup Wintercup
Magic Marine logo Magic Marine logo
WSV de Viking WSV de Viking
Spiegel vlag Spiegel vlag
Magic Marine Wintercup Magic Marine Wintercup
Ijs op de boot.... Ijs op de boot....
IMG_1888 IMG_1888