UPDATE 25 boten: De Openings Sprint Wedstrijden 2019 op de Spiegelplas

Beter het jaar openen kan niet....

Nog een update:

Inmiddels 25 Olympiajollers, van Noord tot Zuid die op de inschrijflijst staan voor de eerste en mooie zeildag in het nieuwe jaar. Prachtig aantal!

Maar natuurlijk ruimte voor meer: dus kijk nog even naar de weersvoorspelling, concludeer met ons dat die prima is, check je droogpak én schrijf je gewoon nog even in. Gezellig en lekker weer om een mooi aantal startjes maken.

Trouwens langskomen enkel voor een nieuwjaarsborrel is ook altijd gezellig!

Tot zondagochtend !!

----------------------------------------------------------------------

Even een update over de Openings Sprint Wedstrijden op zondag 6 januari 2019. Het komt nabij en we hebben inmiddels 13 -gratis- inschrijvingen al op de lijst staan. Zelfs bij onze Oosterburen heeft het belangstelling. We hopen en verwachten de 20 ruim te overtreffen want er zijn ook behoorlijk wat verbale aanmeldingen.

Verzoek is om, wanneer je belangstelling hebt, je snel op het inschrijvingslijstje aan te melden i.v.m. onze inzet en oproep van vrijwilligers. Mocht je uiteindelijk af moeten zeggen: alle begrip daarvoor! 

Het is inmiddels duidelijk dat, samen met de Winterwedstrijden op de Ertveldplas op zondag 10 februari, deze Openings Sprintwedstrijden op de Spiegelplas het seizoen 2019 officieel van start gaat voor de eerste versie van de Magic Marine Wintercup 2019. Net geen Ranglijstwedstrijden maar mooi om daar bij te zijn!!

De opzet is gelijk aan de ONK Sprint; veel starts in wisselende groepen. Eerste start is om 10.30 uur maar ivm groepsindeling; zorg dat je het Palaver door onze Wedstrijdleider Rob Beemster om 10.00 niet mist en je bootje dan dus al klaar ligt! Er wordt echt wel even opgelet of iedereen bij de start is aan gekomen maar toch....

Hierbij de wedstrijdbepalingen: Openings Sprint Wedstrijden Magic Marine Wintercup (http://www.olympiajol.nl//content/31474/download/clnt/85839_Wedstrijdbepalingen_Wintersprintwedstrijden_2019_R1.pdf)

Trouwens zijn natuurlijk ook Olympiajol zeilers welkom als kijkers! Van voorgaande jaren weten we dat er altijd veel mannen even een nieuwjaarsborrel komen halen ook al wordt er zelf niet in de boot gestapt. Gezellig toch!

Maar nu eerst, vanuit Vloot Spiegel: iedereen mooie Kerstdagen gewenst!

-----------------------------------------------------------------------

Inmiddels al weer een vier jaar oude traditie: op de eerste zondag van het nieuwe jaar; Sprintwedstrijden mét erwtensoep én open haard. Als opvolger van de nieuwjaars zondag Sprintwedstrijden in Lelystad blijkt het in een goed vaarwater terecht te zijn gekomen. Deelnemers van Noord tot Zuid en altijd gezellig. 

Toch heeft het de laatste vier jaar twee keer niet door kunnen gaan want éénmaal te veel en één maal te weinig wind. Dat hoort bij de winter, daar moet je niet moeilijk over doen. We begrijpen het zeker wel en nemen dan ook altijd 48 uur van te voren het besluit zodat je niet zinloos hoeft te rijden. Dus geen enkele reden om je bootje niet al snel aan te melden!

Want, het wedstrijdcomité onder leiding van Rob Beemster staat uitstekend bekend wanneer het gaat om het begeleiden van Sprintwedstrijden. Zij komen speciaal voor ons wederom uit de winterstand! Erwtensoep specialisten zijn de Spiegelaars ook al geworden, dus dan komt ook wel goed. Inschrijfgeld doen we niet aan. Maar uitdampen en nagenieten aan de open haard des te meer. 

Nu zijn de Openingssprintwedstrijden, waarover later in december meer details, onderdeel van de IOU Wintercup. Tesamen met wedstrijden in Den Bosch gaat er een winter klassement worden gemaakt. Des te meer reden om je naam nu al op de inschrijflijst, zie de jaarkalender, te zetten!

We zien jullie graag komen! 

Verslag laatst gehouden Wintercup Sprintwedstrijden: Een echte man komt thuis met honger, niet met bloemen! (http://o-jol.nl/custom//oud/node/1507/index.html)

IMAG1219 IMAG1219
01 01
IMG-20150104-WA0003 IMG-20150104-WA0003
IMG-20150104-WA0001 IMG-20150104-WA0001
IMG_1893 IMG_1893
IMG_1912 IMG_1912
erwtensoep erwtensoep