Magic Marine Herfstwedstrijden gewonnen door Klaas Weissenbach

ingevoerd op 17-09-2018

Dit evenement wordt sinds 1994 georganiseerd. Tot vorig jaar nog door Klaas Plaatje en Abele Zeilstra tezamen. Nu dan de laatst keer, omdat Abel aangeeft er nu ook een punt achter te zetten. Vloot Friesland heeft hier natuurlijk uitgebreid aandacht aan gegeven en deed dat tijdens het diner in restaurant Het Meer van Lente. Abel en zijn comité werden daar nog even goed in het zonnetje gezet onder luid gejuich van de circa 60 aanwezigen. Helaas heeft Klaas Plaatje dit niet meer mogen meemaken, echter onze gedachten gingen daarbij ook zeker naar hem.

De WSV Goingarijp staat nu ook op het punt om zich op te heffen. Spijtig genoeg, want de poelen van Goingarijp lenen zich meer dan uitstekend voor zeilevenementen.  Vloot Friesland geeft dan ook aan dat dit evenement niet zal verdwijnen en zoals gebruikelijk in  het  2e  weekend van september zal worden voortgezet. Over de locatie later meer…..vanuit Vloot Friesland.

In totaal 44 inschrijvers (!) meldden zich bij de start op zaterdag. En met een wind van  matig tot vrij krachtig (4-5) en overwegend zon werd het een voorspelbare dag van ‘’spelevaren’’ op het scherpst van de snede. Klaas Weissenbach, op zijn thuiswater, zette de toon met 2 eentjes en een derde plaats op zaterdag. Ook de zondag was hij ongenaakbaar, nu met een wind die wat meer varieerde maar nog steeds 3-5 Beaufort.  Luut de Zee en Jan Willem van den Hondel  werden uiteindelijk 2e en 3e. Op een knappe 4e plaats deze keer Maarten Versluis.  Ook voor  Fokko Ringnalda pakte het goed uit, net als tijdens het NK 2018, werd hij wederom knap 5e!

De wedstrijden verliepen weer  uitermate sportief en dan doelen we niet alleen op het zeilen in een Olympiajol bij stevige wind, maar vooral ook op de sfeer tijdens en rondom de wedstrijden. En dat mag best nog een keer gezegd worden.  Protesten werden op het water opgelost, zoals ‘’it moat’’: met strafrondjes.

Na afloop van de 2e wedstrijd op zondag werden de prijzen uitgedeeld, onder heerlijk nazomer weer op het terras van de Klokkenstoel.   Janny Oosten ontving een zilveren Olympiajol als beste  vrouw in het klassement, wat uiteraard niets afdoet aan de prestatie van onze enthousiaste vrouwelijke Friese Rooky:  Sietha Lolkema. Ook onze beste en enige  buitenlandse deelnemer Klaas Watté viel in de prijzen met een zilveren jol. Tenslotte deelden de nummers 1 t/m 6 mee in de door onze hoofdsponsor ter beschikking gestelde prachtige tassen, waarvoor onze hartelijke  dank natuurlijk.

Zonder een wedstrijdcomité, deze keer  onder aansturing van Theo Meus  en zonder het  startschip van  Hans en Sip de Haas, was dit evenement natuurlijk niet mogelijk geweest.  Ook zij werden daarvoor bedankt door onze dit seizoen aftredende vlootvoogd Luut de Zee.

 

IMG_3475 IMG_3475
IMG_3473 IMG_3473
IMG_3472 IMG_3472
IMG_3469 IMG_3469
IMG_3468 IMG_3468
IMG_3466 IMG_3466
IMG_3464 IMG_3464