Nationale Kampioenschappen over de grenzen heen....

Een toelichting als oproep. En wat laatste informatie

De meesten kunnen zich nog wel herinneren dat vorig jaar het bestaan van een oude afspraak tussen de Olympiajol landen weer even duidelijk is gemaakt. Namelijk: ieder Nationaal Kampioenschap telt mee voor onze Nederlandse ranglijst. Of je nu het Italiaanse, Oostenrijkse, Zwitserse of Duitse NK vaart.

De Oostenrijkse NK valt trouwens dit jaar op 21 en 22 Juli op het ons zo bekende en heerlijke Wolfgangsee. De datum en locatie zijn recent gewijzigd dus let even op wanneer je al gepland had. Het Italiaanse NK wordt ieder seizoen vroeg gevaren op het Lago di Caldaro/Kaltenersee (vlak boven Trente) en wordt druk door onze Duitse vrienden bezocht want schitterend! Het is jammer dat hier nooit veel nederlanders zijn, wellicht komend jaar!

Op onze NL kalender staat alleen de IDM en natuurlijk onze eigen twee kampioenschappen (ONK en ONK Sprint). Maar in een ver verleden was besloten tussen de IOU’s dat we elkaars wedstrijden stimuleren door die wedstrijden mee te tellen. Een kwestie van internationale solidariteit.  Kijk dan ook voor de data elk seizoen even op de site van onze Duitse, Oostenrijkse of Zwitserse vrienden.

Nu varen in Italië, Oostenrijk en Zwitserland nooit erg veel nederlanders mee. Toch missen we daar veel aan: het is ver rijden maar, man oh man, wat kan het daar heerlijk zeilen zijn. Prachig zeilwater in een schitterende omgeving. Dus hierbij zijn de oude afspraken weer even opgehaald en daarmee is er de oproep gedaan om bij je planning voor het wedstrijdseizoen ook die NK’s mee te nemen. Je ranglijstpunten hebben er ook plezier van!

Verder nog even over de IDM op de Grosse Plöner See tussen 20 en 24 Augustus. De inschrijving gaat geweldig: reeds 50+ bootjes op de inschrijflijst. Het wordt een groots kampioenschap. Maar nog maar 6 Nederlanders op de lijst. Nu gaat dat echt nog wel oplopen want ieder jaar varen er minimaal 15 dutchies mee, maar...... Er is op de haven maar plek voor 30 campers en het gaat op volgorde van inschrijving. Nog is nu nog plek maar wacht dus niet langer......

 

Olympiajol logo Olympiajol logo
Italiaanse vlag Italiaanse vlag
Oostenrijkse vlag Oostenrijkse vlag
Zwitserse vlag Zwitserse vlag
Duitse vlag Duitse vlag
NL Vlag NL Vlag
Winterprijs Winterprijs