Laatste update; Thies Bosch Europees kampioen

Een topweekje op de Duemmersee!

Zo: dat zit erop! Het was een prima EURO wederom uitstekend georganiseerd door de Segelvereinigung uit Hude Duemmer. De omstandigheden waren echt lastig voor de Wedstrijdleiding én zeilers. Op de eerste dag windkracht zes/zeven met veel omgeslagen bootjes en eindigend in complete windstilte. Er tussen lag nog één perfect wedstrijddagje die dan ook volop benut is met vier starts.

De einduitslag is bekend en het eindfeest was een echte. Iedereen had een hoop lol, er werd volop gedanst op nota bene duitse schlager muziek. Onze duitse zeilvrienden konden ook een potje feestvieren en de IOU gift (1,5 lt. Fedde Sonnema beerenburg) was binnen 5 minuten op. Er werd gezongen dat het een lust was en de week kwam waardig ten einde.

Het resumé is dat in het veld van 58 actieve deelnemers de Nederlandse inbreng weer stevig was. Twee op het podium, vijf in de top tien. En nog veel meer: Theo Meus zeilde niet veel maar zoende wel het vaakst de ’ronde mis’, Abel Zeilstra genoot weer stevig, Kees Buitendijk had een topweekje en finished prachtig in de stormwedstrijd, Gerard op de Weegh en Walther Hesseling draaiden tevreden in de middenmoot. Henk Kuiper als nieuwkomer had al spijt niet jaren eerder in de Olympiajol te zijn gestart en bewees nog uitstekend te kunnen zeilen. Quintus Lampe draaide zijn eerste top tien EURO finish, Adri Vosselman zelf een zevende plek, Mark Tigchelaar moest eerder weg maar draaide constant voorin mee, Dirk Zwitser in zijn nieuwe MIK zeilde gedegen naar een prima resultaat.

Evenals Joop de Jong, Jan van Amerongen, Henk de Groot en Melle Heerlien (tussen 15 en 19 in einduitslag). Hans de Haas vierde volop feest maar werd en passant ook nog Europese Master Kampioen en stak zijn baard trots de lucht in. Arno Start komt eraan en miste net de top tien maar was constant en gedegen. Rob Wapenaar was weer eens terug in de Olympiajol en is het duidelijk niet verleerd met de tiende plaats.

Ton Op de Weegh (tweevoudig EURO Kampioen) had een 1,3,4 maar mocht zwemmende ervaren dat je in een storm beter niet je grootschoot via de zelflozer kunt aantrekken. En de laatste 200 meter drijven op de donderdag drukte hem definitief van het podium naar de vijfde plek. Jan Willem van den Hondel (2,6,9,2 als beste resultaten) was tot het windwak honderd meter voor de finish op koers voor de tweede plek maar zakte weg en bleek ook nog zijn Zwarte Vlag plichten te hebben verzaakt. Net naast het podium, maar wel een gezellige weekje!

Op het podium, voor het eerst op een groot tournooi, Wim Bijlsma. Al jaren lang talent en het moest er een keer van komen. De prima MIK geleend van Bennie O. en hij schreef gelijk de stormwedstrijd op zijn naam. Mocht de gele trui een dag dragen maar ’Parijs bleek net te ver”.  Doch pakte met een mooi laatste rak nipt maar verdiend de derde plek. Liep de hele week stralend rond. Top!

Tweede was Harry Voss, deze sympathieke Duitser die zich overal laat zien was nu eindelijk eens de beste Duitser en genoot van zijn uitstekende zeilweek. Troefte erkende kanonnen als Wahrendorf, Freise en Franzmann af. Verdiend!

De winnaar kwam, na vorig jaar Donald Lippert en ervoor Stefan de Vries, Klaas Weissenbach en Ton op de Weegh, wederom uit Nederland. Thies Bosch had eerder het seizoen al laten zien dat het met de snelheid goed zat maar moest maar eens bewijzen op een groot titeltournooi alle wedstrijden stabiel te varen. De stormwedstrijd ging hij vooral nog zijwaarts snel maar op de draaierige woensdag sloeg hij toe: 3,1,3,1. Als enige stabiele én goede resultaten. Middels de moeilijke draaiingen en met prima snelheid sjokte hij iedere wedstrijd door het grote veld heen naar voren. De laatste windstille wedstrijd was zeer uitdagend maar ging ook uitstekend, dreef van 25 naar 7 waardoor het gat in punten groot werd. Ondanks het wachten op mogelijke extra starts was de spanning er al af. Maar de winst was niet minder verdiend!

Het feest in de avond werd dus geestdriftig gevierd. De verse Kampioen ging voorop in het feestgedruis maar iedereen had er lol in. Het was een topweekje zonder wanklank waarop een ieder met plezier zal terug denken!

Mooie actie foto’s : Facebook foto link (https://www.facebook.com/SVH.Duemmer/photos/a.1925993814098116.1073741888.172897642741084/1925993824098115/?type=3&theater&ifg=1) 

Thies pakt zijn feestmoment want wint, behalve de Beker Met De Grote Oren, ook nog eens de loterij voor de kortingsbon voor een nieuw Jama zeil: Dubbel winst! link (https://www.youtube.com/watch?v=Vvm29HPzNzk&feature=youtu.be)

------------- voorgaande updates ----------------

Na die ene wedstrijd is er DONDERDAG niet meer gezeild vanwege te weinig wind. Hier de top 5:

1 Thies Bosch

2 Harry Voss

3 Wim Bijlsma

4 Jan Willem van den Hondel

5 Ton op de Weegh

Hans de Haas (13) versloeg gerenomeerde 65+’ers als Fransmann en Wahrendorf en mag zich Europees Master Kampioen noemen. 

DONDERDAG met bijzonder weinig wind. Maar Thies (7) vergrootte wel fors zijn voorsprong op de directe belagers. Nu wachten op wind maar bij nog een start vanmiddag is de winnaar nu al bekend. Gevecht om podium is erg nauw tussen Wim B, Ton, Jan Willem en Harry Voss. Omdrie uur finaal besluit....

De WOENSDAG begint met vorst! Maar de zon begint te staan. Het wordt een mooie dag!

En, ook een goede voor ons Nederlanders... Drie van de vier wedstrijden gingen naar Nederland, eerst Harry Voss, daarna Thies, Ton en Thies. En Thies voer ook nog twee drietjes dus heeft zijn zwakke eerste dag goedgemaakt. De gele trui ging dus van Wim naar Thies Bosch maar blijft dus in oranje handen! Twee plek nu voor Harry Voss dan Jan Willem van den Hondel voor Ton op de Weegh en Wim Bijlsma. Het kan nog alle kanten op dus de laatste dag wordt een spannende!

DINSDAG werd een rustdag. Storm maakte het zeilen onmogelijk. Veel rondhangen, bijkletsen en bijkomen van katers. Verwachting voor woensdag is 3 Beaufort; eerste start om 10.30 en dan vier potjes achter elkaar. 

Sfeer top, vanavond Paella eten met zo’n 100 man in de feesttent. Maar het wachten is op de wedstrijden en dan gaan we zien of de Hollanders bovenaan kunnen blijven. 

Op MAANDAG kon er 1 wedstrijd gevaren worden met harde wind en flinke golven onder op de Dümmersee. Wim Bijlsma in de O628, MIK,  pakte na een mooie start de volle winst. 

Jan Willem van den Hondel, O512, kon nipt achter Wim de 2e plek laten noteren. 

Meest bijzondere aan deze dag was verder dat de schade zeer beperkt bleef  en er weer volop gezeiligheid op de wal was, waarbij Arno beslag legde op een flinke zak macaroni.....

Euro 8 Euro 8
EURO 1 EURO 1
Euro 3 Euro 3
Euro 6 Euro 6
6B2E215F-C53D-4074-81A4-8AC367B34B93 6B2E215F-C53D-4074-81A4-8AC367B34B93
Euro 9 Euro 9
Euro 7 Euro 7
Euro 2 Euro 2