Klaas Plaatje is van ons weggevaren.

Vaar Wel Klaas!

Afgelopen maandag is ‘onze’ Klaas overleden. We wisten dat deze dag zou komen maar het verdriet blijft groot, erg groot.

Klaas was een bijzonder en innemend mens. Onze GVR; Grote Vriendelijk Olympiajol Reus.  Altijd rond het water te vinden, immer vriendelijk en genietend.

Zijn leven was veel meer dan enkel zeilmaat in de Olympiajol. Meer dan veertig jaar Verbondsmeter, steunpilaar achter het skutsje van Joure, actief in zijn gemeente, leraar en conrector en bovenal echtgenoot van Annet en vader van Reinout en Karin, lieve Pake voor zijn kleindochters.

Maar wij kennen hem vooral als onze altijd genietende, altijd aanwezige, altijd vriendelijke, altijd behulpzame maat in de Olympiajol. Klaas was, totdat zijn vreselijke ziekte werd geconstateerd, nagenoeg ieder weekend in zijn NED 662 op de wedstrijdwateren te vinden. Waar ook gevaren werd, in Duitsland, Zwitserland, Italië en in alle windstreken van ons land: Klaas was erbij, voluit genietend. 

En, bij windstilte of storm: altijd het wedstrijdwater op, Klaas haakte nooit af. Tot hij twee jaar geleden een camper kocht, gewoon met zijn tentje langs de waterkant. Hij genoot van het zeilen, de vriendschap en het samenzijn, het praten over boten en wedstrijden. Klaas was een levensgenieter in een Olympiajol!

Weet dat in de komende jaren, wanneer ons de wind ontbreekt voor een goede wedstrijd, menigeen even naar boven zal kijken met een stil verzoekje. Klaas zal dan zeker even, vanuit de hemel genietend en glimlachend toekijkend, voor ons willen blazen.

Als IOU bestuur weten wij voor allen te spreken: Klaas zal altijd bij ons blijven!

Vaarwel lieve Klaas, Vaar Wel.

 

In dankbaarheid,

IOU Nederland

Klaas Klaas