De EURO op de Dümmer See is vroeg in het nieuwe seizoen!

Even de agenda's resetten!

De EURO op de Attersee in 2017 was prachtig! Zie ook de schitterende beelden in het stukje van een paar weken terug. Maar, het nieuwe seizoen is amper begonnen of de EURO staat al weer op het programma. Dat is voor velen duidelijk nog even wennen!

Want tussen 30 april en 4 mei wordt bij Hude op de Dümmer See ons Europees Kampioenschap reeds verzeild. Het is zo vroeg dit jaar omdat op dit water, later in het seizoen, wiergroei de wedstrijdzeilerij kan beinvloeden. Dat was ook het geval op de IDM twee jaar geleden, gewonnen door Wessel Kuik. 

En op dit prachtige wedstrijdwater met een hele lange Olympiajol historie moet natuurlijk gewoon de beste gaan winnen. In de komende weken wordt dus gebaggerd om te zorgen dat we zonder enig risico kunnen varen. De planning van deze werkzaamheden is afgestemd op onze EURO, dus dat komt helemaal goed.

Omdat het zo vroeg is zijn er nog relatief weinig inschrijvingen, pakweg 35 pas. Met nu 11 Nederlanders op dat lijstje. En dat moeten er natuurlijk meer worden! Vooral wanneer je bedenkt dat de Dümmer echt dicht bij onze grens ligt, dichterbij vinden de EURO’s bijna niet plaats. 


En voor die zeilers die denken dat ze kansen maken: Stefan de Vries en Donald Lippert, de kampioenen in de afgelopen twee jaren, zijn er niet bij. Jammer maar dat betekent een open strijd voor veel anderen. En doe je het niet omdat je podiumkans hebt: de EURO wordt weer gezellig! Mooie faciliteiten, goed programma, veel Duitse en Nederlandse zeilvrienden: mooier kan het seizoen niet van start gaan! 


Voor ons Nederlanders weer een kans om, na een geheel duits podium in Oostenrijk, weer het Wilhelmus te laten horen. Maar dan moeten er nog wel meer Oranje-hemden en ook titel pretendenten zich melden. Dus bijt even door deze vroege timing heen en gun jezelf een prachtig aantal zeildagen, net over de grens bij onze oosterburen. Schrijf je spoedig in!

 

Inschrijven EURO op de Dümmer See (http://www.raceoffice.org/entry.php?eid=13441904815a074a091c586)

EURO Dummer See EURO Dummer See