Olympiajollen liggen niet stil in de winter

Het was weer zo'n heerlijk zeildagje!

Dat in de winter een aantal Olympiajol vloten gewoon lekker doorvaren was bekend.

Ook afgelopen zondag weer: Vloot Zuid trad aan bij WSV de Viking   in Den Bosch  (https://www.facebook.com/groups/IOUleden/) voor een tweetal starts voor hun onderlinge winter competitie. Sportieve zuiderlingen: net de Carnaval achter de rug en nu al weer het water weer op!

Ook op de Spiegelplas was de weersverwachting prachtig voor een heerlijk zeilmiddagje. En, die plas is zo diep dat hij bijna nooit zal bevriezen, maar de haven is natuurlijk niet zó diep. Met 11 bootjes waren de Spiegelaars klaar voor de start. Eerst dat forse probleem oplossen: de eerste tientallen meters water was voorzien van een stevige ijslaag. 

Deze klus werd zoals altijd geklaard door de NED 523: zet het geluid even aan bij dit filmpje want het ijs was hard!  IJsbreker 1 (https://youtu.be/WyV7qq2umxo) + IJsbreker 2 (https://youtu.be/0mKqDig-jQ4) 

Vervolgens het water op: zes maal achter de gatekeeper starten en de Spiegelplas over. Eenmaal op zoek naar de boventon die blijkbaar de winter niet had overleefd. Maar over het algemeen waren de kruisrakjes eerlijk. Up en down: daarna wachten op elkaar én weer opnieuw starten. Met elf bootjes is het lekker racen dus er kon weer goed fanatiek worden gevaren. Je kunt de middag slechter doorkomen!!

Het was uitermate jammer dat, tot twee maal toe, de opening van het wedstrijdseizoen in de Olympiajol, de Openings Sprint Wedstrijden, moesten worden afgeblazen. Ruim twintig bootjes stonden toen te trappelen voor een mooie winterdag racen. Maar was toen het eenvoudigweg niet verantwoord. En helaas, helaas, de 2018 versie moest definitief worden afgelast.

Maar afgelopen zondag was het raak! Een topdagje! Na afloop nabomen met het bier en in goed gezelschap. Een enkele extra Olympiajoller slaat het zeilen over en komt enkel voor de nazit bij de open haard.  Er klonk maar één, gemeenschappelijke, conclusie: zeildagen als deze zijn pareltjes! Heerlijk!! 

IMG_4143 IMG_4143
IMG_4148 IMG_4148
IMG_4154 IMG_4154
IMG_4158 IMG_4158
IMG_4162 IMG_4162
IMG_4169 IMG_4169
IMG_4170 IMG_4170
IMG_4181 IMG_4181