Nieuwjaarsboodschap van het bestuur

ingevoerd op 02-01-2018

Beste Olympiajol zeilers,

 

Namens het bestuur van onze klasse, wens ik jullie een voorspoedig 2018 toe, met uitdagende en sportieve wedstrijden en veel andere activiteiten van de vloten en de klasse.

 

We kunnen terugzien op een goed jaar met mooie wedstrijden, waaronder: een voortreffelijk georganiseerd ONK op de Beulaker, met Luut de Zee als waardig Nederlands Kampioen, een fantastische EURO op de Attersee, waar onze Oostenrijkse vrienden (weliswaar klein in aantal) zich van hun beste kant hebben laten zien en een IDM met uitsluitend Nederlanders op het ereschavot (al zal Jan ten Hoeve het hier maar ten dele mee eens zijn).

 

Ook op andere vlakken was er het nodige nieuws. Tijdens de Winter O-jol Workshop (WOW) in Katwijk werd een meerjarig sponsorcontract met Magic Marine getekend. Hans de Vries werd, in een bijzondere ALV tijdens het eerste Open Vlaams Kampioenschap aan het Zilvermeer in België, benoemd tot lid van verdienste. En we hebben een nieuwe Promo-Jol voor de regio West, de NED 627, die we mede dankzij een vriendschappelijke verkoopprijs van ons lid Lucas van Krimpenfort, hebben kunnen aanschaffen.

 

Overigens is de ranglijst 2017 op de site net geactualiseerd, omdat bleek dat er een kleine fout was gemaakt in de verwerking van de resultaten van de IDM. Kleine fout, maar wel met gevolg dat het aanvoerderschap van de ranglijst net is geswitcht van Thies Bosch naar Jan ten Hoeve. De uitreiking van de jaarprijzen is tijdens de WOW op 3 februari a.s.

 

Voor 2018 ligt er al een goed gevuld programma klaar, dat aanstaande zondag 7 januari start met de Sprintwedstrijden op de Spiegelplas, een ‘try-out’ voor de (beoogde) eerste officiële Nederlandse Sprintkampioenschappen Olympiajol op 16 en 17 juni. Vloot Belter zal een bijzondere WOW organiseren op 3 februari, met onder andere een bezoek aan Royal Huisman! Tijdens de HISWA hebben we weer onze jaarlijkse ALV, een beproefde combinatie.

 

Bijzonderheden in het wedstrijdprogramma zijn:

De EURO is dit jaar vroeg, al op 30 april tot 4 mei, omdat de Dümmer See later in het jaar dicht ligt met wier;

De Vintage Yachting Games midden september in Kopenhagen; Thies spant zich bijzonder in om ervoor te zorgen dat een groot aantal Olympiajollen kan meedoen aan dit bijzondere evenement met veel Olympische Kampioenen in oud-Olympische klassen, in een omgeving waar de zeilhistorie van afstraalt;

Opnieuw Voorjaarswedstijden in Heeg, al op 14 en 15 april. De lokale vereniging heeft haar Voorjaarswedstrijden op verzoek van vloot Friesland aangepast aan onze kalender, hulde!

Het ONK op de Loosdrechtse Plassen bij de Vrijbuiter, gewoontegetrouw rond het eerste weekend in september, georganiseerd door de vloten Reeuwijk/Rotterdam;

De afsluiting van de ranglijstwedstrijden ligt dit seizoen, als experiment, in het eerste weekend van december bij de Boterletter wedstrijden in Kralingen. Het gebruikelijke weekend van de Gouwe Ouwe in mei komt dit jaar volledig in de verdrukking doorde vroege EURO op de Dümmer See, vandaar.

 

Onze klasse ontleent haar kracht vooral aan goed functionerende vloten. Het is mooi om te zien hoe vloot Friesland floreert en veel nieuwe Olympiajolzeilers aantrekt en hoe de combinatie van Reeuwijk/Nieuwkoop en Rotterdam weer begint te bruisen van activiteit. Dat verdient brede navolging!

 

Tot ziens bij de sprintwedstrijden op zondag 7 januari, de WOW op 3 februari, of de ALV/Hiswa begin maart,

 

Fedde Sonnema,

voorzitter

Happy-New-Year-2018-Gif-3 Happy-New-Year-2018-Gif-3