ALLERLAATSTE KEER: Openings Sprintwedstrijden Spiegelplas gaan definitief niet door!

Zondag 28 januari: het zit er weer niet in.

En weer gaat het er NIET van komen! Het zag er prima uit qua temperatuur maar de laatste windverwachtingen geven aan dat we rond het middaguur vlagen (met als gebruikte definitie: langer durend dan 3 minuten) van 25-30 knopen kunnen verwachten! Dan is de discussie jammergenoeg kort: niet fijn in de zomer maar onverantwoord in de winter.

De Openings Sprint Wedstrijden 2018 kunnen dus helaas geen doorgang vinden. Net als in 2017 maar toen door gebrek aan wind. Geen uitstel meer, volgend jaar nieuwe kansen. Helaas, helaas maar het is niet anders...

Komend jubileum versie van de Zilveren Spiegel zal om de titelNederlands Sprint Kampioen Olympiajol gevaren worden. Jammergenoeg zat de generale repetitie er niet in..

Alle 24 inschrijvers bedankt; jullie en ook de andere Olympiajol die-hards, zijn iedere zondag met normale wind welkom vanaf 13.00 uur voor het zondagzeilen. Want het winterzeilen, als het wel kan, gaat gewoon door! Dat dan weer wél!

--------------------------------------------------------------------------

Nou moet het er van gaan komen! Komende zondag 28 januari gaan we dan echt de Openings Sprint Wedstrijden verzeilen. Als generale repetitie voor de ONK Sprint tijdens de -veertig jarige- Zilveren Spiegel in Juni. 

Natuurlijk, de weersverwachting kan nog omslaan maar het ziet er nu al goed uit: tamelijk warm en een lekker windje! Mocht het onverhoopt misgaan dan communiceren we dit uiterlijk zaterdag ochtend via deze site.

De opzet is wat gecompliceerder dan een gewone wedstrijd. Wij varen bijvoorbeeld in steeds wissende poules volgens een strak schema. Dus het is van belang dat iedereen om 10.00 uur bij het Palaver is! Met de boten en zeilkleding klaar voor de start om 10.30. Het lijkt moeilijker dan het is maar het zal toch wel even wennen worden.

De Wedstrijdbepaling en banenkaart zijn dit jaar dus echt de moeite waard om vooraf even goed door te nemen. Ze zijn beschikbaar: 

 - Download Wedstrijdbepalingen (/content/31474/download/clnt/79696_Wedstrijdbepalingen_Wintersprintwedstrijden_2018_V2.1.pdf)

 - Download Wedstrijdbaan (/content/31474/download/clnt/79697_Sprint_baan.pdf)

Verder: de inschrijflijst (24 Olympiajollen: zie de IOU kalender) is nog van begin januari. Inmiddels hebben we gelukkig maar een paar afmeldingen ontvangen. Mocht iemand alsnog niet kunnen komen: mail/sms/bel dan even met de vlootvoogd.

En natuurlijk: iedereen is welkom! Dus zie het wellicht nog even aan maar bij twijfel: schrijf je gewoon toch snel nog even in! Ook al kom je onaangekondigd opdraven: welkom ben je. Maar i.v.m. de poule indelingen en de Vlootsnert weten we het graag wat eerder!!

 -  Inschrijving Openings Sprint Wedstrijden Spiegelplas (http://www.olympiajol.nl/ag-31474-7-104855/agenda/uitgestelde_openingswedstrijden__nieuwjaars_sprint_wedstrijden.html) 

Het gewoon een heerlijk en gezellig zeildagje! 

------------------------------------------------------------------------

Enfin, zo gaat dat: kan er in het seizoen een wedstrijd niet gevaren worden dan is het jammer en volgend jaar beter. Zoniet in de winter! Vloot Spiegel heeft besloten om de Openings Sprintwedstrijden te verschuiven naar zondag 28 januari! Dan is het RC en de vereniging weer voor ons beschikbaar.

De opzet, organisatie etc blijft ongewijzigd. Wat betreft de eerder ingeschreven boten: we gaan er vanuit dat iedereen op 28 januari ook zou kunnen. Dat waren er al 23 Olympiajollers. Sta je al op deze lijst maar kun je dan toch niet komen: mail of app dan even af bij de vlootvoogd.

En natuurlijk: vooral ook zijn nieuwe inschrijvingen zeer welkom! Hoe meer Olympiajollen, hoe meer vreugde bij deze seizoensopening en generale repetitie voor het eerste ONK Sprint Olympiajollen!

--------------------------------------------------------------------------

De verwachtingen waren al niet goed, maar het kan de dag van te voren nog veranderen. Helaas bleek vanochtend nog steeds te veel wind te staan voor een lekker zeildagje. Met de aangekondigde temperaturen van lucht en water is het niet verstandig morgen te gaan wedstrijdzeilen. 

Maar: we gaan het, waarschijnlijk volgende week zondag, weer proberen! Het besluit hiertoe valt uiterlijk woensdagochtend, want we willen de weersverwachting nog eens goed bekijken, maar is dan hier op de site te lezen.

En natuurlijk moet het Race Comite ook maar weer kunnen doch met de inzet van onze Spiegelplas vrijwilligers lijkt het wel goed te zitten! Daar zijn we als Vloot Spiegel dan ook erg dankbaar voor!

Hopelijk komen alle 23 ingeschreven deelnemers ook kan op het water maar er is zeer zeker ruimte voor nog meer boten. Het wordt gewoon weer een heerlijke en gezellige wedstrijd dag. En: de snertpan is groot genoeg!

---------------------------------------------------------------------------

Allereerst: Vloot Spiegel wil iedereen een gezond én heerlijk Olympiajol 2018 wensen! Dat we elkaar nog vaak, gezellig én fanatiek én sportief, mogen ontmoeten!

Het verheugt ons dat de Openings Sprintwedstrijden van zondag a.s. reeds 23 inschrijvingen kent. Mooi, het is ten slotte gewoon midden in de winter! Maar daar komen vast nog wel wat Olympiajollers bij. De weersvoorspelling is immers zeker niet slecht: het is nog onzeker maar 3-4 Bft en droog lijkt een redelijke verwachting.

Eerst nog wat details rond de setup, het wordt immers een soort generale repetitie van de voorgenomen ONK Sprint tijdens de veertigste Zilveren Spiegel in juni. 

De bedoeling is dat er, Palaver 10.00 uur en eerste start 10.30, voor de lunch door iedere zeiler drie starts worden gemaakt. We verdelen ons in vier groepen die ieder twee maal tegen elkaar varen. Dus in totaal zes starts voor de lunch ter bepaling van de Gold en Silver groep. Gevaren wordt op een trapezium-vormige baan waardoor er direct na elkaar gestart kan worden zonder dat de beide velden last van elkaar kunnen krijgen.

Het wedstrijdcomite o.l.v. Rob Beemster zal ons ook in Juni starten dus kan al mooi ervaring op doen met deze behoorlijk intensieve manier om de boel in goede banen te leiden. Dan zijn de aantallen natuurlijk nog weer hoger. De ONK Sprint Sharpie was vorig jaar trouwens ook al succesvol in handen van dit ervaren comite.

Na de Vlootsnert mét roggebrood varen we nog twee maal in zowel Gold als Silverfleet om de -ere- prijzen. De winnaar van de Goldfleet krijgt wel de kristallen wisseltrofee in handen. Maar het gaat zondag vooral om de gezelligheid en de eer!.

Enfin: het wordt gewoon een lekker zeildagje! We hebben er zin in. Voel je van harte uitgenodigd, meevarend of kijkend, om alsnog aan te schuiven in de komende dagen! 

 ( Inschrijving Openings Sprint Wedstrijden Spiegelplas (http://www.olympiajol.nl/ag-31474-7-102271/agenda/openingswedstrijden_de_nieuwjaars_sprint_wedstrijden.html) )

 

------------------------------------------------------------------

Wie herkent deze aankondiging nog? Ruim 20 jaar geleden werd een sportzender bepaald geen succes. Maar ons Olympiajol initiatief zal zeker een prachtig evenement worden!

Even de achtergrond: de laatste paar jaar duiken er opeens (Valk, Finn, 16 M2, Pampus, Sharpie, laser) twee kampioenschappen per jaar op! Het gewone ONK maar daarnaast ook het ONK Sprint. Het blijken geslaagde evenementen te zijn met goede belangstelling.

Enig uitzoekwerk leert dat iedere klasse dit kan organiseren als een geldig Nederlands Kampioenschap, bekrachtigd door het Watersportverbond. Compleet met Kampioens wimpel. Maar dan moet je wel aan de diverse afspraken voldoen. Al met al is dit te doen maar vraagt het wel bijzondere aandacht en organisatie.

En nu hebben we op de Spiegelplas in 2018 sowieso al een bijzonder jaar. Dit jaar organiseren we voor de VEERTIGSTE keer de Zilveren Spiegel. Prachtig lustrum! Het maakt de Zilveren Spiegel één van de eerste klasse-weekenden waar de herleving van de Olympiajol in de jaren zeventig mee begon. Dat vieren we natuurlijk graag en met nóg meer aandacht dat normaal. De LuCie is al met haar werk gestart!

Maar komend jaar wil de Vloot Spiegel er een éxtra uniek evenement van maken: het eerste ONK Sprint Olympiajol. Conform die speciale regels: erg veel starts in kleine, continue wisselende startvelden en korte wedstrijden. We zoeken nu nog allerlei details uit, bijvoorbeeld om voldoende boten aan de start te kunnen laten want wij rekenen nu eenmaal op meer belangstelling dan andere klassen op het water brengen. En iets wat nieuw is vraagt om extra nadenken en overleggen.

Vandaar dat we ook besloten hebben om de Openings Sprintwedstrijden op zondag 7 januari op te zetten conform de eisen van een officieel ONK Sprint. Een uitdaging voor ons wedstrijdcomite o.l.v. Rob Beemster en natuurlijk ook voor de starters. Een echte testwedstrijd dus, en dat op het wedstrijdwater waar we op 16 en 17 Juni om ‘het eggie gaan’.

Die Openings Sprintwedstrijden zijn sowieso een pleziertje! Geen inschrijfgeld, Vloot Snert, en veel gezelligheid. Nu al 18 inschrijvingen! Maar nu kun je ook al kennismaken met de opzet voor dat tweede kampioenschap dat we dit jaar, naast de ONK in September op Loosdrecht,  gaan varen.

Dus, nog niet om de Blauwe Wimpel maar vast wel allemaal mét een ”Blauwe Neus”: schrijf je daarom nog met de Kerst in!  ( Inschrijving Openings Sprint Wedstrijden Spiegelplas (http://www.olympiajol.nl/ag-31474-7-102271/agenda/openingswedstrijden_de_nieuwjaars_sprint_wedstrijden.html) )

Wordt het uitgesproken putweer dan hebben we al snel begrip voor je –actieve- afmelding maar vertrouw de Spiegelaars met hun ruime Zondagzeilen ervaring: ook in de winter is het bijna altijd prachtig wedstrijdzelen!

Trouwens: het ligt voor de hand wanneer ons ONK Sprint novum een extra leuke toevoeging op de Olympiajol wedstrijdkalender is om deze iedere jaar te herhalen. Bijvoorbeeld: roulerend tijdens de klassieke Olympiajol klassiekers. Maar goed: eerst maar een goed begin maken van een hopelijk mooie nieuwe traditie!

afgelast2 afgelast2
28 januari 28 januari
UItstel vlag.. UItstel vlag..
DSC_0065 DSC_0065
thumb240_060120-JosStaatsen thumb240_060120-JosStaatsen
DSC_0094 DSC_0094
IMG-20150104-WA0003 IMG-20150104-WA0003