Vloot Rotterdam, 1e woensdagavondwedstrijd 3 mei een succes

ingevoerd op 04-05-2017

Vloot Rotterdam is ism de RZV de woensdagavondwedstrijden gestart. Sinds jaar en dag bekend onder de Lasers waarbij nu voor het eerst deelname is met Olympiajollen waarbij de MaxFun binnenkort ook gaat aansluiten.

 

Een 40-tal inschrijvers waarvan tot nu toe 11 Olympiajollen hebben toegezegd.

Op de eerste avond 3 mei was onze klasse vertegenwoordigd met 7 boten en iedereen enthousiast ook middels de prima weersomstandigheden met 2 verzeilde wedstrijden.

Een serieus, goed wedstrijd comité van de RZV had een perfecte baan uitgelegd wat op de Kralingsche plas een knappe prestatie is met in-outer loops opdat we elkaar niet in de weg zaten.

 

Apres Sail, rond half negen was iedereen verzamelt in het clubhuis van de RZV voor een hap en drankje, prima verzorgd door maître Henri, hetgeen een goede gelegenheid bleek te zijn om zeilers enthousiast te krijgen voor onze klasse.

 

Laser zeilers, een paar Laserzeilers waren nieuwsgierig naar de Olympiajol.

Nu al ligt er de afspraak om met een aantal Laser zeilers van boot te laten wisselen met de O-jol, om ze zo kennis te laten maken met onze klasse en wie weet vloeit daar nog iets moois uit voort. Daarnaast komt onze PROMO-boot NED 546 dit weekend weer naar Rotterdam zodat ook deze wordt ingezet voor potentiele enthousiastelingen.

 

De woensdagavond serie in het voorjaar loopt vanaf 3 mei t&m 12 juli met een open inschrijving waaraan iedereen kan deelnemen. Start vanaf 19:00.

Stalling en tewaterlating van de Olympiajol op de KZC waar Vloot R’dam z’n kwartier heeft.

 

Gouwe Ouwe 6-7 mei, graag herinner ik jullie aan deze puntenwedstrijd a.s. weekend op Kralingen.

Een Goud van Oud evenement voor de veelal houten klassen als Regenboog, 16-kwadraat, Sharpie, Valk, Vrijheid, 12-Voetsjol en natuurlijk Olympiajol.

Tot nu toe 24 O-jol inschrijvers maar natuurlijk kunnen er nog meer bij met s ’avonds een O-Jol diner aan de oever van de Maas.