Dames programma 13 mei a.s. Bossche Bollen

ingevoerd op 01-05-2017

Het zeilevenement in ’s-Hertogenbosch staat weer op het programma voor het weekend van 13 en 14 mei.


Het damesprogramma ziet er dit jaar als volgt uit:

We worden met een boot naar de stad gevaren, over de Ertveldplas en de Dommel en vlakbij het restaurant waar we gaan lunchen worden we afgezet. We kunnen eerst nog even naar de start van de O-jollen kijken. Joost Lodder is zo aardig ons naar de stad te varen. We lunchen om 12.30 uur bij restaurant ”Buurt”, hier zijn we nog niet eerder geweest.
Dan varen we de ”Vestingroute”  om 14.15 met een schipper/gids van de Binnendieze. Dit is een route van ongeveer een 1 uur en 15 minuten die ons onder, binnen en langs de stad vaart. We stappen uit bij het Bastionder, in dit ondergronds museum wordt een korte film over de geschiedenis van de stad vertoond. Behalve het middeleeuws kanon De Boze Griet is er ook een uitgegraven rondeel te zien en een prachtig uitzicht over het Bossche Broek. Deze route hebben we nog niet eerder gevaren.
Daarna tijd om de stad in te gaan alvorens we aan de borrel kunnen in de Korenbrugstraat als de zeilers gearriveerd zijn.

Ivm de organisatie graag vóór 5 mei laten weten aan Joep ten Brink (jtenbrink@levix.nl<mailto:jtenbrink@levix.nl>) of je meedoet aan het damesprogramma.
NB. de lunch is voor eigen rekening en de boottocht wordt aangeboden.

We vinden het gezellig als je erbij bent,

Josée Mickers
Maaike ten Brink
[https://www.seatme.nl/photos/photo.ashx?id=29357&size=verylarge][Afbeeldingsresultaat voor vestingroute den bosch]