De HISWA 2017 zit er weer op én...... was wederom een succes!

Een verslag

Een stand van de Olympiajol op de HISWA. Het lijkt bijna een wetmatigheid. Wij zijn de enige open wedstrijd klasse die de laatste 5 jaar iedere keer weer aanwezig was. Dat kan alleen wanneer je een grote klasse bent met veel zeilers die met plezier willen bijdragen om nog meer wedstrijdzeilers aan de start te krijgen.

Er gaat best veel energie inzitten om het allemaal weer te laten draaien: de twee mooie boten, al het materiaal, de logistiek en de aanwezigheid van die fanatieke standvertegenwoordigers. En daarna de follow up: de verwerking van de namen in de inmiddels forse database met geinteresseerden én de nieuwsbrieven, opstapdagen, aanbieden promoboten en andere contacten naar deze mannen en vrouwen. Daar onderscheiden de Olympiajol zich van de meeste klassen. Niet alleen leuke enthousiaste praatjes rond de boot maar ook echte actie.

Want dit jaar zijn er hebben zich weer 41 echte wedstrijdzeilers, vooral mannen maar enkele, gelukkig steeds meer vrouwen zich gemeld. De totale HISWA database is inmiddels rond de 200. En ieder jaar komen daar weer nieuwe Vlootleden uit. De eerste mannen hebben zich ter plekke ingeschreven voor Ranglijstwedstrijden, bijvoorbeeld op Heeg. Maar ook melden zich zeilers die inmiddels al een Olympiajol hadden gekocht en dit jaar gaan meevaren. Mooi!

Het blijkt inmiddels bij veel zeilers goed bekend te zijn: een zeer actieve klasse, mooie velden en een erg mooie en lekker te zeilen boot. De Olympiajol heeft het tij mee! En terecht want er valt veel en bijna ieder weekend te genieten.

Natuurlijk bleek ook dit jaar de HISWA weer een mooie uitvalsbasis voor een zeer goed bezochte A.L.V. Toch wel een succesformule: dagje watersport, je zeilvrienden zien, goede vergadering en lekker aan de happen en borrel! We houden het erin ofschoon wellicht volgend jaar op Boot Holland? We gaan het zien.

Iedereen zie weer hebben bijgedragen: erg bedankt namens de IOU N! Ton en Toon voor de geprepareerde boten, Fokko, Pieter, Theo, Bouwe, Ton, Jan, Fedde, Henk S., Thies en Joop voor de lange maar enthousiaste dagen op de stand. Mannen: bedankt!!

C6ZfzzcWYAEPOy7 C6ZfzzcWYAEPOy7
IMG_14963 IMG_14963
IMG_1471 IMG_1471
IMG_1481 IMG_1481